Infamia, este la ea acasă în România ! Până când ?

Infamia, este la ea acasă în România ! Până când ?

300 de securiști și colaboratori au certificate și indemnizații de revoluționari. Vedeți în premieră lista lor.

Peste 300 de securiști sau de colaboratori ai Securității, declarați definitiv de instanțe, beneficiază de certificat și de privilegii pentru revoluționari. Potrivit unor estimări realiste, numărul lor este însă de trei ori mai mare. Mai sunt sute de procese pe rol, pentru că securiștii sunt procesomani și procesele durează ani de zile. Mihai Dodu estimează cifra reală la peste 1000. 

Un articol preluat de pe site-ul https://comunitatealiberala.ro/ Autor: redacția.

Cum a ajuns recunoștința obiect de troc la care tot securiștii s-au îmbulzit?

Revoluția Română a fost singura schimbare de regim violentă din Europa de Est în 1989. Mai mult de 1.400 de români au murit, victime ale diversiunilor organizate de către securiști. Andrei Ursu, fiul inginerului Gheorghe Ursu a demonstrat în cartea sa implicarea Securității în reprimarea Revoluției. El a reluat aceste idei într-un dialog cu Cristian Ghinea pe canalul de YouTube, Mogul TV. Alte mii de victime au suferit răni sau mutilări pe toată viața.

În 2004, statul român a reconsiderat cadrul legal și a stabilit că victimele și urmașii Revoluției merită o compensare, nu numai simbolică, și a inițiat Legea Recunoștinței, prin care se recunosc meritele celor aflați pe baricade în decembrie 1989.

Legea 341/2004 a instituit o categorie de participanți la Revoluție numită „luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” care beneficiază, potrivit Articolului 5(1), de o sumă de beneficii:

  •   Prioritate în asigurarea locuinței din fondul social
  •   Acordarea gratuită de echipamente medicale
  •   Asigurarea gratuită  a rechizitelor pentru școlari
  •   Transport gratuit pe mijloacele de transport în comun și 12 călătorii cu trenul
  •   Acces gratuit la medicamente și tratamente în spitalele din subordinea Ministerelor
  •   Atribuirea în proprietate a locului de veci
  •   Scutiri de plata taxelor, impozitelor pentru locuință, teren aferent și autoturism
  •   Pensionare cu 5 ani înaintea de împlinirea vârstei standard
  •   Acordarea unei indemnizații lunare

Indemnizația lunară, numită „indemnizație de gratitudine” sau „indemnizație reparatorie” pentru victime, urmași, răniți și reținuți, variază în funcție de încadrarea deținătorului de certificat de la aproximativ 1.000 de lei la 3.000 de lei pe lună, fiind la limita maximă pentru ceea ce legea numește „Luptător cu Rol Determinant – atribuit celor care în perioada 14-22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanșarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

Ceea ce inițial a fost un demers legitim și larg acceptat – reparații morale și ajutor material pentru victimele directe, autentice ale zilelor sângeroase din decembrie – a devenit ulterior o afacere cu banii statului cu certificate false și anchete penale pentru șefii Secretariatului pentru Revoluție.

Înainte de Legea Recunoștinței menționată a fost în vigoare Legea nr.42 din 18 decembrie 1990 pentru cinstirea eroilor-martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989. Pe baza prevederilor ei, traficul ilegal cu certificate atribuite ilegal a ajuns la cote paroxistice și maximul de beneficiari a fost înregistrat în jurul numărului de 40.000 de beneficiari.

Lista „luptătorilor cu rol determinant” la Revoluție include foști colaboratori și lucrători ai structurilor de Securitate dinainte de 1989.

Cu sprijinul Germinei Nagâț, membru în Colegiul CNSAS, prezentăm lista persoanelor care au hotărâri definitive în instanță fiind declarați că au fost COLABORATORI SAU LUCRĂTORI AI SECURITĂȚII și sunt totodată beneficiari ai indemnizațiilor de revoluționari.

Germina Nagâț, membră a Colegiul CNSAS:

„Așa cum puteți observa consultând rapoartele anuale de activitate ale CNSAS, accesibile la www.cnsas.rapoarte de activitate, pe lista deținătorilor de certificate de revoluționar nu sunt doar civili care au colaborat cu Securitatea, lucru confirmat de instanțe, ci și foști ofițeri de Securitate sau Miliție. Din capul locului spun că, în opinia mea, legea n-ar fi trebuit să lase deschisă o asemenea posibilitate. Fostele cadre din aparatul represiv al statului comunist nu aveau ce căuta în postura de „revoluționari” decât cel mult în situația în care ar fi fost răniți sau decedați în Decembrie 1989. 

Dosarul Revoluției e „în lucru” de peste trei decenii, iar procurorii încă au dificultăți să stabilească în concret faptele. Or, dacă nici măcar nu știm oficial care sunt faptele și evenimentele care au condus la căderea dictaturii comuniste, cum putem ști care au fost responsabilitățile individuale ale securiștilor și milițienilor în Decembrie 1989?! E absurd că, deși încă nu știm faptele și nici responsabilitățile purtătorilor de uniformă, unii reprezentanți ai statului român au găsit de cuviință să le atribuie securiștilor „merite deosebite”, pentru care au primit recompense substanțiale, ani la rând.

La fel de revoltător mi se pare faptul că nu putem afla de pe site-ul oficial al Secretariatului de Stat pentru Problemelor Revoluționarilor câte certificate de revoluționar au fost anulate până acum, în urma constatării definitive a calității de lucrător sau colaborator al Securității în instanță, cum de altfel nu e accesibilă nicio evidență centralizată a deținătorilor de certificate aflate în plată. 

Nu știm câți revoluționari avem în total, nici cum îi cheamă pe fiecare în parte, și cu atât mai puțin știm câți dintre ei au certificatele anulate, fiind impostori dovediți. Procesele deschise de CNSAS durează cu anii, sunt dificile, se câștigă greu, posesorii de certificate își angajează apărători de la firme mari de avocatură. 

Miza materială a acestor procese este evidentă. În timpul ăsta, Direcția noastră juridică lucrează cu o mână de angajați, niciodată n-am avut mai mult de șase juriști pledanți. Ca să nu mai spun că nici  strângerea probelor arhivistice nu-i ușoară. De multe ori Direcția Investigații a reconstituit dovezile colaborării după ce s-au consultat zeci de dosare pentru o singură persoană verificată.

Iar la finalul acestui efort considerabil, te trezești că nu mai urmează nimic sau n-ai cum să afli dacă a mai urmat ceva. Scopul acestor verificări laborioase nu e să umple CNSAS-ul niște liste în raportul de activitate, ci ca statul român să nu mai dea bani și recompense unor impostori nerușinați. Evident că, neputând ști câte certificate s-au anulat după deciziile definitive, nu putem ști nici dacă s-au recuperat banii și foloasele nemeritate, așa cum spune legea.”

Unii dintre ei au decizie definitivă în instanță, precum cei de mai sus, alții încă se judecă cu CNSAS însă procesele din România au o durată prea lungă și instanțele sunt aglomerate.

Articolul 8 al legii în vigoare prevede că de dispozițiile ei nu pot beneficia „persoanele care sunt dovedite a fi fost implicate în activitățile fostei securități ca poliție politică, au dezinformat sau au folosit mijloace de informare în masă în scop de diversiune ori au acționat, sub orice formă, împotriva Revoluției Române”.

Acest fapt este atât ilegal din perspectiva Legii 304/2004, cât și o sfidare la adresa victimelor reale ale represiunii din decembrie 1989 și victimelor comunismului în general, precum inginerul Gheorghe Ursu, ai căror torționari încă se bucură de impunitate, așa cum am arătat în dosarul Comunitatea Liberală.

La 35 de ani de la Revoluție, încă se poate întâmpla ca pe listele de candidați la alegeri să existe personaje care nu au fost sancționați în justiție pentru ororile comise și la Revoluție, și în anii târzii ai comunismului.

Una din soluții este publicarea CV-urilor candidaților cu mențiunea explicită a armei unde au efectuat Armata, astfel încât opinia publică și mass-media să poată afla dacă au fost în serviciul poliției politice ceaușiste.

Mihai Dodu, fostul președinte al Secretariatului de Stat pentru Problemelor Revoluționarilor din 1989, a fost demis anul trecut de Marcel Ciolacu pentru că i-a anulat certificatul de revoluționar. Este printre puținii conducători ai instituției care a încercat să pună ordine în catastifele secretariatului pentru revoluționari.

Tatăl lui Mihai Dodu a fost ucis la revoluție și el se întreabă dacă securistul care i-a împușcat părintele o avea sau nu indemnizație de revoluționar (vezi mărturia sa în documentarul Mogul TV pe acest subiect).

Mihai Dodu:

„Impactul bugetar calculat din ianuarie 2015 de când se aplică normele OUG 95/2014 este de peste 330 milioane de lei, bani plătiți până la 31 decembrie 2023 de către România, desigur că aceste cheltuieli cresc în fiecare zi. Asistăm la o problemă morală, mulți așa-ziși revoluționari au fost girați de către unii președinți de asociații, aceștia depuneau dosarele la Secretariatul de Stat, fapt ce a atras și scandaluri de dare de mită cu dosare instrumentate de către D.N.A ce s-au finalizat cu condamnări.

Statul român trebuie să ia o decizie atât pentru restabilirea adevărului judiciar, cât și moral, întreaga societate se consideră nedreptățită de aplicarea legii pentru revoluționarii impostori. Subliniez, societatea nu este împotriva adevăratelor victime ale Revoluției din Decembrie, ci doar împotriva imposturii care se transformă încet către o infracțiune continuă cu grave prejudicii financiare și morale.

Se simte nevoia unei noi forme de lege care să se centreze cu prioritate pe adevăratele victime ale represiunii din decembrie 1989, cu prioritate trebuie să ne gândim la cei aproximativ 300 de părinți ai eroilor și la răniții care au nevoie de tratamente speciale pentru rănile create de glonț. Este cu totul delicat pentru că avem camarazi care sunt la a opta operație și au ajuns la mila serviciului medical privat, statul nu mai sprijină aproape cu nimic aceste victime. Repet, în toate mediile politice s-a ajuns la un consens, Legea 341/2004 nu mai este de actualitate, după 20 de ani aceasta trebuie reformată în spiritul reparației către adevăratele victime ale lui decembrie 1989”.

Scopul publicării acestei anchete și a tabelului cu securiști-revoluționari nu este de a pune în discuție sacrificiile și meritele victimelor reale ale Revoluției române, ci de a trage un semnal de alarma la peste 30 de ani de la 1989.

Sunt mii de oameni, unii foarte tineri, care au fost în stradă în zilele lui decembrie 1989 și care au protestat pentru căderea comunismului.

Una dintre aceste tinere este Nicoleta Giurcanu, arestată, reținută și maltratată la Revoluție, când avea doar 14 ani. Ea ne-a povestit despre situația propriului anchetator care era ofițer de miliție în 1989 și acum primește indemnizație de revoluționar.

Nicoleta Giurcanu – Revoluționar

„Știți ce mi se pare șocant? Că după 34 de ani, mărturia mea a fost prezentată la procesul lui Gh. Ursu și am fost întrebată „Bine, și ce legătură există între Revoluție cu cazul lui Ursu?” Există mai multe legături, însă cea mai importantă este faptul că Marin Pîrvulescu, unul dintre securiștii care l-au omorât pe Gh. Ursu, este unul dintre anchetatorii feroce din noaptea de 21 decembrie de la Fortul 13 Jilava. 

Ce mai mi se pare șocant este faptul că mulți dintre cei care se consideră participanți la revoluție, revoluționari, victime implicate în evenimentele de acum 35 de ani sunt cei care fac parte din aparatul opresiv, fie securiști, fie milițieni, fie gărzi patriotice. Dacă ei vor fi toți luați la verificat, atunci vom descoperi că ei încasează indemnizații de revoluționari, iar o mamă de erou, de exemplu, beneficiază de 918 lei lunar iar torționarul ei beneficiază, pe lângă pensia specială, mai încasează și indemnizația de revoluționar 2.300 de lei aproape. Este dureros.

Este dureros pentru că unul dintre torționarii mei de la Secția 14 beneficiază de indemnizație de revoluționar, iar el pur și simplu la momentul ăla tortura și bătea manifestanții din noaptea de 21 decembrie. Ce pot să spun? Eu, un copil de 14 ani îl băteam pe el în garajul Secției 14 sau el mă bătea pe mine? Cine e victima și cine e călăul? Cei doi torționari de la secția 14 Miliție erau Viorel Croitoru și Gheorghe Ivașcu. Ambii au certificate de revoluționari și indemnizații. Iar Croitoru a ieșit pe pensie cu grad de general. În același timp, „mama Gabor”, de la penitenciarul de minori de pe str. Aron Florian, pe numele real colonel Maria Nițulescu, a fost premiată de sistem, fiind director-adjunct la DGASPAC sector 2. De aceea, Punctul 8 de la Timișoara a fost pur și simplu spulberat în 1990. 

Numeroase personalități și oameni simpli au participat la Revoluția din 1989 fără să pretindă un certificat de revoluționar.

Spre deosebire de ei, câteva mii de ticăloși văd în certificatele revoluției doar o căpătuială meschină, ce va fi transmisă nepoților ca acte de falsă vitejie.

Considerăm că avem un imperativ moral de a sprijini victimele și urmașii victimelor reale ale Revoluției, însă nu mai puțin important de imperativul de a nu macula memoria celor căzuți în zilele lui decembrie prin recompensarea frauduloasă a falșilor revoluționari.

SITUAȚIE CENTRALIZATĂ REVOLUȚIONARI CU HOTĂRÂRI DEFINITIVE

Situație valabilă la 31.12.2023 – cf. rapoartelor anuale de activitate de pe site-ul CNSAS.

Nr. Nume și prenumeCalitateaMonitorul Oficial
1ADĂSCĂLIŢEI DUMITRUcolaboratorMO 1447/31.10.2016
2AIRINEI MIHAIcolaboratorMO 646/15.05.2017
3ALDESCU CONSTANTINcolaboratorMO 354/21.10.2010
4ALEXANDRU STELICĂcolaboratorMO 466/ 07.05.2019
5ALEXIE MIHAIcolaboratorÎn curs de publicare
6AMBROZI MARIANcolaboratorMO 355/31.10.2011
7ANDREI IONlucrătorÎn curs de publicare
8ANGHEL NICOLAEcolaboratorMO 726/20.07.2018
9ANTON ŞTEFANcolaboratorMO 1351/09.12.2015
10APOSTOL ROMEOcolaboratorMO 646/15.05.2017
11APOSTU IOSEFINAcolaboratorMO 48/16.02.2012
12ARABAGIU VASILEcolaboratorMO 704/09.07.2015
13ARON MARIUScolaboratorMO 243/16.03.2015
14AVRAM MARCELcolaboratorMO 332/13.06.2014
15BABOŞ IOANcolaboratorMO  673/27.11.2014
16BACALU IOANcolaboratorÎn curs de publicare
17BACIU CĂLIN TUDORELcolaboratorMO 353/08.10.2012
18BADEA MARIUScolaboratorMO 259/29.07.2010
19BADEA NICOLAEcolaboratorÎn curs de publicare
20BĂDINI DORUcolaboratorMO 646/15.05.2017
21BĂEŞ SILVESTRUcolaboratorMO 881/05.08.2019
22BĂLĂCEANU IOANcolaboratorMO 375/30.10.2009
23BĂLĂCEANU VASILEcolaboratorMO 11/11.01.2014
24BALCĂU EUSEBIUcolaboratorMO 512/08.11.2014
25BALNUŢIU MIHAILcolaboratorMO 1447/31.10.2016
26BĂLTEANU FAG DAN FLORINcolaboratorMO 160/14.05.2012
27BĂLTEANU NICOLAI-AHILEcolaboratorMO 326/20.09.2012
28BĂRBAT VASILEcolaboratorMO 146/04.05.2010
29BARBU TUDORlucrătorMO 881/05.08.2019
30BĂRBULESCU VASILE GRUIAcolaboratorMO 1091/ 19.09.2019
31BĂRDAŞ MIHAI HORIAcolaboratorMO 646/15.05.2017
32BEGANU STELIANcolaboratorMO 354/21.10.2010
33BERBECARU VALERIUcolaboratorMO 1091/ 19.09.2019
34BISTRICEANU MARIANcolaboratorMO 1358/10.12.2015
35BÎZGĂ MARIANcolaboratorMO 274/16.08.2012
36BLENDEA ZAMFIRcolaboratorMO 1358/10.12.2015
37BOBOC TUDOR PETREcolaboratorMO 708/24.05.2017
38BOCĂNICI IOAN MIRCEAlucrătorMO 180/08.06.2011
39BOGDAN IOSIFcolaboratorMO 881/05.08.2019
40BOGDANOVICI MIHAIcolaboratorMO 1447/31.10.2016
41BONAŞ NICOLAEcolaboratorMO 1326/03.12.2015
42BONCEA VASILEcolaboratorMO 353/08.10.2012
43BONCU CONSTANTINcolaboratorMO 375/30.10.2009
44BORCĂNESCU NICOLAE EUGENcolaboratorMO 320/03.10.2011
45BORDEA LIVIU TEOFANcolaboratorMO 881/05.08.2019
46BORZA MARIA (fostă BANŢĂ)colaboratorÎn curs de publicare
47BOTEZATU IONcolaboratorMO 1358/10.12.2015
48BRATU MARIANcolaboratorMO 881/05.08.2019
49BROSTOFSCHI PETREcolaboratorMO 109/05.02.2015
50BUDU FLORIANcolaboratorMO 393/01.10.2013
51BURBEA-MILESCU IULIU-AURELcolaboratorMO 109/05.02.2015
52BURLACU MIHAIcolaboratorMO 34/31.01.2013
53BUTIURCA PETRUcolaboratorMO 122/02.04.2013
54BUZGĂU PAVELcolaboratorMO 375/30.10.2009
55CĂLDĂRARU VASILEcolaboratorÎn curs de publicare
56CĂLINIŢĂ GHEORGHEcolaboratorMO 881/05.08.2019
57CĂLUGĂR TEODORcolaboratorMO 1326/03.12.2015
58CÂMPEANU LIVIUcolaboratorMO 259/02.08.2012
59CĂPUŞAN IOANlucrătorMO 1313/26.11.2015
60CARA NICOLAEcolaboratorMO 1326/03.12.2015
61CAZAN LIVIUcolaboratorÎn curs de publicare
62CAZAN VLADIMIRcolaboratorMO 726/20.07.2018
63CHICUŞ (CENUŞE) ŞTEFANIA LIVIAcolaboratorMO 682/18.06.2019
64CHINCIŞAN MIRCEAcolaboratorMO 1305/25.11.2015
65CHIOREAN MARIANAcolaboratorMO 682/18.06.2019
66CHIRA MUGURELcolaboratorMO 881/05.08.2019
67CHIRCIU IONELcolaboratorMO 180/08.06.2011
68CHIŞ AURELcolaboratorMO 595/23.10.2014
69CHIVESCU GHEORGHEcolaboratorMO 1326/03.12.2015
70CHIVU VICTORcolaboratorMO 243/16.03.2015
71CIOBOTARU GHEORGHEcolaboratorÎn curs de publicare
72COMAN NICUcolaboratorMO 805/15.07.2019
73COMAN PETREcolaboratorMO 474/19.11.2013
74CONSTANTIN ANDREIcolaboratorMO 646/15.05.2017
75CONSTANTINESCU MATILDAcolaboratorMO 332/18.08.2023
76CONSTANTINESCU NICOLAEcolaboratorMO 332/13.06.2014
77COPORAN AURICĂcolaboratorMO 805/15.07.2019
78COSMA MIRCEA DAN IOANcolaboratorÎn curs de publicare
79COSMESCU WILIAM ALEXANDRUcolaboratorÎn curs de publicare
80COSTEF FLORIANcolaboratorMO 355/31.10.2011
81COSTOREL ANGHEL GHEORGHEcolaboratorMO 1358/10.12.2015
82COTRUŢĂ MARINcolaboratorÎn curs de publicare
83CRĂCIUN IOANcolaboratorÎn curs de publicare
84CRISTEA MARINcolaboratorMO 333/13.06.2014
85CRISTIAN IONcolaboratorMO 259/29.07.2010
86CUCLEA CONSTANTINcolaboratorMO 332/13.06.2014
87CURELEA DUMITRUcolaboratorÎn curs de publicare
88DAIA VICTORcolaboratorÎn curs de publicare
89DAVIDESCU DOICINcolaboratorMO 34/31.01.2013
90DEDIU IOANcolaboratorMO 259/29.07.2010
91DELEGEANU MIRCEAcolaboratorMO 1447/31.10.2016
92DEMETRESCU (fost NISTOR) IONcolaboratorMO 466/07.05.2019
93DINCĂ ANGHELcolaboratorÎn curs de publicare
94DINESCU (BĂLOIU) ALFREDcolaboratorMO 259/29.07.2010
95DINU VALERIANcolaboratorMO 708/24.05.2017
96DOBRE JENICĂcolaboratorMO 274/16.08.2012
97DOBROVOLSCHI EUGEN ELEMERcolaboratorMO 355/31.10.2011
98DORU VICTORcolaboratorÎn curs de publicare
99DRAGOMIR IONcolaboratorÎn curs de publicare
100DRAGOMIR VIRGILcolaboratorMO 1091/19.09.2019
101DUCA IOSIFcolaboratorMO 805/15.07.2019
102DUMITRACHE CORNELcolaboratorMO 109/05.02.2015
103DUMITRACHE VIRGILIUcolaboratorMO 160/14.05.2012
104DUMITRESCU BOGDANcolaboratorMO 805/15.07.2019
105DUMITRU IONcolaboratorÎn curs de publicare
106ECMEGIAN MARIANcolaboratorMO 682/18.06.2019
107ENACHE CONSTANTINcolaboratorMO 34/31.01.2013
108ERUŞENCU SILVIUcolaboratorÎn curs de publicare
109FAIDA IOANcolaboratorMO 246/03.08.2011
110FANU DORELcolaboratorMO 84/19.03.2012
111FEODOROV VLADIMIRcolaboratorÎn curs de publicare
112FERARU IONcolaboratorMO 1326/03.12.2015
113FLOREA ADRIANcolaboratorMO 259/29.07.2010
114FONT IOANcolaboratorÎn curs de publicare
115FRECUŞ DUMITRUcolaboratorMO 1506/30.10.2017
116GABROVSCHI TEODORcolaboratorMO 682/18.06.2019
117GAIDA FRANCISCcolaboratorÎn curs de publicare
118GAVREA IOANAcolaboratorÎn curs de publicare
119GĂINĂ NEGRU TOADERcolaboratorMO 682/18.06.2019
120GĂITAN MARIUS TITIcolaboratorMO 708/24.05.2017
121GĂUREAN TIBERIUcolaboratorÎn curs de publicare
122GEORGESCU CRISTIAN IOANcolaboratorÎn curs de publicare
123GEORGESCU ROMULUS GANDYcolaboratorMO 259/02.08.2012
124GHEORGHE (PANĂ) GEORGETA IULIANAcolaboratorMO 495/05.12.2013
125GHEORGHE MIRCEAlucrătorMO 1193/11.10.2019
126GHEORGHIOSU AURELcolaboratorMO 726/20.07.2018
127GHEORGHIŢĂ RODIONcolaboratorMO 1313/26.11.2015
128GHEORGHIU NICOLAEcolaboratorÎn curs de publicare
129GHERMAN EMILcolaboratorMO 1751/15.12.2017
130GOGHIE LIVIUcolaboratorMO 466/07.05.2019
131GOZUTOK (CÎRSTEA) MARIANA ADRIANAcolaboratorMO 1313/26.11.2015
132GRĂDIŞTEANU AURELIANlucrătorMO 1193/11.10.2019
133GRIGORESCU CRISTEAcolaboratorÎn curs de publicare
134GRIGUŢA IOANcolaboratorÎn curs de publicare
135GUGIU ADRIAN FLORIANcolaboratorÎn curs de publicare
136GURGUI DUMITRUcolaboratorMO 646/15.05.2017
137HASENFRATZ MARCELcolaboratorÎn curs de publicare
138HOFNĂR ŞTEFANcolaboratorÎn curs de publicare
139HORGA IOANcolaboratorMO 84/19.03.2012
140HORN ALECSANDRUcolaboratorMO 109/05.02.2015
141HUIDU GHEORGHEcolaboratorÎn curs de publicare
142IANCU EUGEN- ROMULUSlucrătorMO 1313/26.11.2015
143ILIE IONcolaboratorMO 393/01.10.2013
144ILIESCU ANASTASIU CRISTIANcolaboratorÎn curs de publicare
145IONESCU ADRIANcolaboratorMO 433/28.12.2010
146IONESCU VASILEcolaboratorÎn curs de publicare
147IONICĂ NICOLAEcolaboratorMO 353/08.10.2012
148IORDACHE IOANcolaboratorMO 456/21.05.2018
149ISAC VASILElucrătorMO 1091/19.09.2019
150ISTRATE AURELcolaboratorMO 34/31.01.2013
151IUGA (HÎRCĂIAN) GHEORGHEcolaboratorMO 34/31.01.2013
152IVAŞCU EMILcolaboratorMO 1751/15.12.2017
153KOVACS MARTINcolaboratorÎn curs de publicare
154KOZMA IANOScolaboratorMO 881/05.08.2019
155LEONTE NĂSTASIEcolaboratorMO 1305/25.11.2015
156LUCHIŢĂ MIRCEAcolaboratorÎn curs de publicare
157LUPŞA DORELcolaboratorMO 1351/09.12.2015
158MAFTEI COSTICĂcolaboratorÎn curs de publicare
159MĂCELARU MARIANcolaboratorMO 259/29.07.2010
160MĂGLAŞU MIRCEAcolaboratorMO 466/07.05.2019
161MAICHER IULIUcolaboratorMO 433/28.12.2010
162MANEA CONSTANTINlucrătorMO 320/03.10.2011
163MARCU GHEORGHEcolaboratorMO 881/05.08.2019
164MARDARE NICULAEcolaboratorMO 1037/04.09.2019
165MARIN DUMITRUcolaboratorMO 881/05.08.2019
166MARINESCU PETREcolaboratorMO 682/18.06.2019
167MARIUS ADRIANA LAURAcolaboratorMO 682/18.06.2019
168MARTINOVICI ALEXANDRU MIHAIcolaboratorMO 466/07.05.2019
169MATEI CRISTINELcolaboratorÎn curs de publicare
170MATEI IOANlucrătorÎn curs de publicare
171MATEIŢĂ IONcolaboratorMO 1358/10.12.2015
172MAZSA GHEORGHEcolaboratorMO 406/20.12.2011
173MICLEA IOAN DORUcolaboratorMO 122/02.04.2013
174MIHAIL ŞTEFANcolaboratorMO 299/01.08.2013
175MILITARU DAN MIRCEAcolaboratorMO 180/08.06.2011
176MILITARU ION-GABRIELcolaboratorÎn curs de publicare
177MIOC ADRIANcolaboratorMO 274/16.08.2012
178MITRACHE DOREL DUMITRUcolaboratorÎn curs de publicare
179MITROFAN GIGIcolaboratorMO 881/05.08.2019
180MIRU SORINcolaboratorÎn curs de publicare
181MIU VIRGILcolaboratorMO 466/07.05.2019
182MODUNA ALEXANDRUcolaboratorMO 228/25.04.2014
183MOISE MIHAIcolaboratorMO 1326/03.12.2015
184MOLDOVAN DIONISIEcolaboratorÎn curs de publicare
185MOLDOVEANU VIORELcolaboratorMO 326/20.09.2012
186MUNTEAN VASILEcolaboratorMO 1326/03.12.2015
187MUNTEANU OCTAVIANcolaboratorMO 274/16.08.2012
188MUŞUNOI VASILEcolaboratorMO 805/15.07.2019
189MYLLYLA DRAGOŞ CĂTĂLINcolaboratorMO 495/05.12.2013
190NAN DUMITRUcolaboratorÎn curs de publicare
191NEAGU GHEORGHE MIRCEAcolaboratorMO 602/31.05.2019
192NEDELCU (fost RADU) DUMITRU ROMULUScolaboratorMO 805/15.07.2019
193NEGREA VASILEcolaboratorMO 881/ 05.08.2019
194NICOARĂ DUMITRUlucrătorÎn curs de publicare
195NICOLAE IONcolaboratorMO 274/16.08.2012
196NICOLAESCU LUCIANcolaboratorMO 1032/06.10.2015
197NICULESCU IOANcolaboratorMO 1091/19.09.2019
198NICULESCU NICOLAEcolaboratorMO 466/07.05.2019
199NISTOR LENUŢAcolaboratorMO 1305/25.11.2015
200NIŢĂ NICULAEcolaboratorMO 354/21.10.2010
201NOGHEA VICTORcolaboratorMO 682/18.06.2019
202OCHIŞOR ADRIANcolaboratorMO 805/15.07.2019
203OPREA TUDOR ŞERBANcolaboratorMO 1091/19.09.2019
204ORĂŞANU POMPILIU CAIUScolaboratorMO 708/24.05.2017
205PANAIT AURELcolaboratorÎn curs de publicare
206PĂCURAR IOANcolaboratorMO 466/07.05.2019
207PAPARI AURELcolaboratorMO 682/18.06.2019
208PARASCHIV NICOLAEcolaboratorMO  673/27.11.2014
209PAŞCU JĂNICĂcolaboratorMO 363/ 22.05.2020
210PĂUN CONSTANTINcolaboratorMO 406/20.12.2011
211PAVĂL VASILEcolaboratorMO 881/ 05.08.2019
212PETCU GHEORGHElucrătorMO 146/04.05.2010
213PETRESCU ADRIANcolaboratorÎn curs de publicare
214PETRICĂ IOANcolaboratorMO 885/ 05.08.2019
215PÎSLARU GHEORGHElucrător și colaboratorMO 11/11.01.2014
216PLĂVACHE ŞTEFANcolaboratorMO 602/31.05.2019
217POCAN IOANcolaboratorÎn curs de publicare
218POPA MARCELcolaboratorMO 167/17.05.2012
219POPA SORINcolaboratorMO 48/16.02.2012
220POPESCU DUMITRUcolaboratorMO 122/02.04.2013
221POPOVICI DUMITRUcolaboratorMO 247/28.06.2013
222POPOVICI TIBERIUScolaboratorMO 682/18.06.2019
223PRECUPAŞ ARCADIEcolaboratorMO 259/02.08.2012
224PREDA NICUcolaboratorMO 466/07.05.2019
225PRICOP GHEORGHEcolaboratorMO 1037/ 04.09.2019
226PROTOPOPESCU IONcolaboratorMO 682/18.06.2019
227PRUTEANU MIRCEAcolaboratorMO 466/07.05.2019
228RACOVIŢAN SORIN HORIAcolaboratorMO 168/17.05.2012
229RADU IANOŞcolaboratorMO 1037/ 04.09.2019
230RADU LEONARD-NELUcolaboratorMO 34/31.01.2013
231RĂDULESCU DANcolaboratorÎn curs de publicare
232RĂDULESCU IOANlucrătorÎn curs de publicare
233RĂZOREA IONlucrătorMO 1193/11.10.2019
234RĂZUŞ MIRCEAcolaboratorMO 333/13.06.2014
235REBREAN LUCICAcolaboratorMO 1091/19.09.2019
236ROŞU IOANcolaboratorÎn curs de publicare
237ROTARU IONELcolaboratorÎn curs de publicare
238RUSU FLORENTINcolaboratorMO 433/28.12.2010
239RUXĂNDOIU DORINcolaboratorMO 326/20.09.2012
240SĂLĂGEAN VASILEcolaboratorMO 320/03.10.2011
241SÂMPETREAN NICOLAElucrătorÎn curs de publicare
242SANDU GEORGE ADRIANcolaboratorÎn curs de publicare
243SARAGEA LENUȚA VALENTINAcolaboratorÎn curs de publicare
244SARNACHI ELENAcolaboratorMO 10/13.01.2010
245SAVIN GHEORGHEcolaboratorMO 1039/07.10.2015
246SAVIN VASILEcolaboratorÎn curs de publicare
247SAVU LONGINOScolaboratorMO 299/01.08.2013
248SAVU PAULcolaboratorÎn curs de publicare
249SCARLET CORNELIUcolaboratorÎn curs de publicare
250SCHMIDT HILARIUS JOHANNEScolaboratorÎn curs de publicare
251SFÂRLEAZĂ PETREcolaboratorÎn curs de publicare
252SILAGYI GABRIELcolaboratorMO 393/01.10.2013
253SIMION EMILcolaboratorMO 1037/ 04.09.2019
254SOLOMON IORGUcolaboratorMO 1091/19.09.2019
255SOMEŞAN IONELcolaboratorMO 228/25.04.2014
256SPÂNU VICTOR GHEORGHEcolaboratorÎn curs de publicare
257SPĂTARU MARIANcolaboratorÎn curs de publicare
258SPĂTARU MARICELcolaboratorMO 355/31.10.2011
259STAN GHEORGHEcolaboratorÎn curs de publicare
260STAN GHEORGHEcolaboratorÎn curs de publicare
261STĂNCIULESCU DANIEL CORNELIUcolaboratorMO 1091/19.09.2019
262STĂNESCU FLOREAlucrătorMO 704/09.07.2015
263STĂNESCU MIRCEAcolaboratorMO 228/25.04.2014
264ŞTEFAN VIRGILIUcolaboratorMO 1037/ 04.09.2019
265ŞTEFĂNESCU ADRIANcolaboratorMO 1358/10.12.2015
266ŞTEFĂNESCU GOETTLICHER MARIAcolaboratorMO 1091/19.09.2019
267STELIANIDE DUMITRUColaboratorÎn curs de publicare
268STOIADIN VASILEcolaboratorMO 246/03.08.2011
269STOIAN TIBERIU DORELColaboratorÎn curs de publicare
270STOICA MARINcolaboratorÎn curs de publicare
271STOLERIU EUGENcolaboratorMO 34/31.01.2013
272STRAFALOGEA EMILIAcolaboratorMO 646/15.05.2017
273SUCH  MIRCEAcolaboratorÎn curs de publicare
274SZALDOBAGYI ŞTEFANcolaboratorÎn curs de publicare
275SZASZ ALEXANDRUcolaboratorÎn curs de publicare
276TALPALARU VALENTINcolaboratorMO 1358/10.12.2015
277TĂRLUNGEANU SILVIAcolaboratorMO 10/13.01.2010
278TĂUT NICOLAEcolaboratorMO 1091/19.09.2019
279TEODOROIU CONSTANTIN PETREcolaboratorÎn curs de publicare
280ŢINTĂ CEZARIAN CRISTIANcolaboratorÎn curs de publicare
281TÎRNOVEANU IOAN EMILcolaboratorMO 333/13.06.2014
282TOKES VIRGILcolaboratorÎn curs de publicare
283TOMA IOANcolaboratorMO 512/08.11.2014
284TOTHPAL CSABAcolaboratorMO 1037/ 04.09.2019
285TRIF TRAIAN IOANcolaboratorMO 1091/19.09.2019
286TURC IOAN MARIUScolaboratorMO 682/18.06.2019
287UDATU EMILcolaboratorMO 1091/19.09.2019
288UNGUR HORIA ADRIANcolaboratorÎn curs de publicare
289UNGUREANU IULIANcolaboratorMO 899/ 31.12.2020
290UNGUREANU MITICĂcolaboratorMO 246/03.08.2011
291VĂDEAN SILVIUcolaboratorÎn curs de publicare
292VARODI SABINcolaboratorMO 48/16.02.2012
293VASILE VOICULESCU IULIANcolaboratorMO 1091/19.09.2019
294VASILESCU VALENTINcolaboratorÎn curs de publicare
295VIDA FLORIANcolaboratorÎn curs de publicare
296VINTILOIU GHEORGHE TIBERIUcolaboratorÎn curs de publicare
297VLĂDUŢU MARIANcolaboratorÎn curs de publicare
298VOICULESCU MUGUREL IONcolaboratorÎn curs de publicare
299VRĂMULEŢ SANDUcolaboratorMO 1037/ 04.09.2019
300WITTENBERGER MIHAIcolaboratorMO 1237/27.09.2016
301XANTUS GABORcolaboratorÎn curs de publicare
302ZANFIR VASILEcolaboratorMO 1091/19.09.2019

Un articol preluat de pe site-ul https://comunitatealiberala.ro/ Autor: redacția.

„Pentru ca  răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi!

România, înainte de toate!