„Fără penali în funcții publice”. O manipulare de proporții !

„Fără penali în funcții publice”. O manipulare de proporții !

Pentru a înlătura speculațiile, interpretările asupra celor pe care le vom spune, mai înainte de toate, facem următoarea declarație publică:

Mișcarea pentru Democrație Directă este în opoziție totală dar constructivă față de clasă politică parlamentară. 

Considerăm că partidele politice parlamentare actuale sunt compromise și dependente de „păpușarii” interni și externi care au adus prejudicii majore României din anul 1990 încoace, cel puțin. În opinia noastră, locul lor este în opoziție prelungită sau chiar în afara parlamentului.

M.P.D.D. consideră că promovarea în Parlament a 2-3 partide noi, care să nu au acceptat tutela „păpușarilor”, partide cu oameni bine pregătiți profesional, morali, inteligenți, înțelepți, patrioți și nu în ultimul rând cu un istoric curat, este una absolut necesară pentru România.

Acestea fiind spuse, trecem direct la subiectul acestui articol…

USR, recidivează promovând astăzi (11 octombrie 2022) un articol de lege care nu poate avea efect decât asupra penalilor care nu au obținut reabilitarea în Instanță.

Dar ei o țin una și bună… ca și altădată că au rezolvat problema. Este drept, acum, doar la nivel local. O manipulare la fel de cinică, așa cum au fost mai multe în scurta existență a acestui partid care merge în jos pe tobogan, dar, ori nu știe de ce, ori nu au încotro… Să o luăm cu începutul…

„Fără penali în funcții publice”, a fost o inițiativă civică bună, chiar de lăudat, la început, și care a cuprins o mare masă de români sătui de decăderea autorităților române din administrație.

Ea,  s-a transformat însă, din nefericire, într-o mare farsă politică, electorală. 

Prin urmare, „Fără penali în funcții publice” putem spune că a fost și rămâne cea mai mare manipulare a USR. O manipulare care i-a propulsat în Parlamentul României și căreia i-au căzut în plasă marea majoritate a susținătorilor lor, susținători care, au fost, în general, de cea mai bună intenție.  

A venit vremea să cunoașteți adevărul despre această mare capcană numită „Fără penali în funcții publice”, care iată, este actualizată în mod absolut cinic. 

Chiar dacă va place chiar dacă nu vă place acest adevăr, noi vi-l dezvăluim.

1. Iată ce afirma  Florina Presadă, senator USR, în data de 20 septembrie 2020  cu o zi înainte de depunerea inițiativei. O declarație aflată în ton, de altfel, cu toate declarațiile liderilor USR lansate public și cu aplomb, pe toată durata campaniei de promovare a inițiativei:

„Prin această propunere legislativă, pe care o voi depune mâine la Senat, completez Codul Administrativ astfel încât să intervină încetarea de drept a contractului de muncă pentru cei angajați în administrația publică, dacă au fost condamnați definitiv pentru o infracțiune de serviciu, de corupție, contra autorității sau contra umanității, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei. În acest fel, și personalul contractual și funcționarii publici trebuie să răspundă acelorași exigențe de integritate pentru că numai așa putem proteja interesul public. Practic, prin această propunere legislativă ne asigurăm că nu vom avea penali în administrația publică”, a explicat doamna Florina Presadă. O minciună cât Parlamentul de mare…

2. Iată textul proiectului de lege depus în Parlament, a doua zi, adică în data de 21 septembrie 2020 în Parlament:

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților și Senat și în funcția de președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Prima declarație a fost clar direcționată spre susținătorii USR, spre cei care au îmbrățișat cu sinceritate această inițiativă, transmițându-le practic, triumfător și cinic, în același timp: iată, ceea ce am promis facem! 

Textul proiectului de lege însă, reprezintă un adevăr, ascuns tot timpul, într-un mod absolut diabolic, de liderii USR. 

În toată campania de promovare a inițiativei strategii  de comunicare / manipulare ai USR au avut grijă să nu pomenească nimic de caracterul temporar al restricției. Au pus accentul doar pe „Fără penali in funcții publice” inducând în spațiul public ideea că, cei vizați (penalii), nu vor mai avea acces niciodată în administrația publică. Adică, o imensă păcăleală. Și asta întrucât  au mințit grosolan prin… omisiune. Adică, au omis să spună public miilor de susținători ai proiectului faptul că legea nu va asigura o interzicere definitivă la funcții publice a penalilor, ci doar temporar, adică, „până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”. 

Au omis să spună public faptul că penalii, după ce sunt reabilitați de Instanță, o pot lua de la capăt…

Noi, le dăm totuși o mână de ajutor celor de la USR dar și celorlalte partide dornice să rezolve această problemă. Totul va fi în regulă dacă va fi adăugat următorul text:

Nu pot candida pentru funcții publice cetățenii condamnați definitiv pentru infracțiuni prevăzute în Codul Penal cu o pedeapsă care depășește 2 ani de închisoare.

Iată, așadar, cum s-ar putea rezolva problema opririi penalilor de a mai ocupa funcții de demnitate publică, dacă s-ar dori asta cu adevărat și dacă totul nu ar fi decât un joc politic murdar. O revizuire a constituției în acest sens, ar fi mai mult decât suficientă…

Ne întrebăm:  Oare ceilalți parlamentari nu au observat cele menționate în acest scurt articol? Oare ONG-urile care au susținut această inițiativă nu au sesizat toate aceste aspecte? 

Pentru că, nimeni nu a atras atenția asupra acestei uriașe manipulări.

Mișcarea pentru Democrație Directă

*

„Pentru ca  răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Fii om bun și implică-te!

Vino cu noi!

România, înainte de toate!