Proiectul „FAMILIA, piatra de temelie a societății” este o INIȚIATIVĂ CIVICĂ, fundamentată pe un Proiect de lege de revizuire a Constituției, care vizează modificarea art.48 alineat (1) prin înlocuirea termenului de „soți” cu „un bărbat și o femeie”. El are următorul enunț:

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor.

Scopul acestei revizuiri a Legii Fundamentale este protejarea FAMILIEI și a CĂSĂTORIEI în Constituția României.

Proiectul de Lege de revizuire a Constituției a fost lansat de un Comitet de inițiativă al cetățenilor în data de 22 Iunie, dată la care a și fost depus la Consiliul Legislativ al Parlamentului.

În data de 14 Iulie 2020 Consiliul Legislativ al Parlamentului a emis un AVIZ FAVORABIL pentru Proiectul de Lege de revizuire a art.48 alineat (10 din Constituție.

Proiectul este administrat, în ceea ce privește promovarea și a strângerea de semnături necesare depunerii lui în Parlament (minimum 500 000 de mii), de către Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă (fosta Mișcarea „Focul Dacic”).

Principalul susținător politic al Proiectului este Partidul Adevăr și Dreptate, un partid de centru-dreapta, creștin democrat, partenerul politic al Asociației Mișcarea pentru Democrație Directă (are același fondator, în persoana d-lui Ioan Toroican, care este și președinte al Comitetului de inițiativă),

Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă dorește să atragă în susținerea Proiectului toate organizațiile civice și politice noi, care au dovedit și dovedesc prin comportament și Programul lor faptul că sunt în afara Sistemului de tip mafiot care conduce România.

Susținerea acestui Proiect se va face cu respectarea strictă a strategiei de promovare și de strângere de semnături elaborată de Asociație.

Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă nu va negocia, în niciun fel, acest Proiect, cu partidele politice parlamentare. Și asta întrucât le consideră ca fiind principalele vinovate ale eșecului referendumului din 6-7 octombrie 2020.

Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă consideră că POPORUL ROMÂN este singurul legitimat în fața lui Dumnezeu să decidă în cazul Proiectului „FAMILIA, piatra de temelie a societății”, prin urmare, va milita ferm, în final, pentru organizarea unui nou referendum național pe această temă. 

Români! Veniți cu noi!

Veniți să luptăm împreună pentru FAMILIE, ȚARĂ și NAȚIUNE!

https://mpdd.ro/adeziune-online/