Mișcarea pentru Democrație Directă a luat ființă în luna Ianuarie a anului 2015 sub numele de Mișcarea „Focul Dacic”.

Ea susține dezvoltarea societății românești, atât din perspectiva materială cât și din cea spirituală, pe baza unor valori universale de esență fundamentate pe: credință, adevăr, dreptate, liberate, moralitate, echitate, solidaritate, muncă, competență, iubire de țară și de națiune,  suveranitate, independență, unitatea și indivizibilitatea țării, suveranitatea, solidaritatea și unitatea poporului, inalienabilitatea teritoriului României.

Scopul actual, de esență, al Mișcării pentru Democrație Directă este RENAȘTEREA NAȚIONALĂ, adică reforma tuturor structurilor societății românești, pe care le consideră grav afectate de corupție, incompetență și, în unele situații, chiar de trădare. Eliminarea din aceste structuri a incompetenților, a corupților, a celor care sunt întorși cu spatele către țară și națiune, primenirea acestora cu oameni competenți, morali, curajoși, echilibrați.

Acesta este IDEALUL nostru și ne dorim ca el să se transforme, cât mai repede posibil, într-un IDEAL comun, național, al cât mai multor organizații civice sau politice.

Mișcarea pentru Democrație Directă are în centrul preocupărilor sale omul, familia, țara și națiunea. Ține cont, în tot ceea ce întreprinde, de faptul că individul este parte dintr-o comunitate, are drepturi în cadrul ei, dar și  îndatoriri.  

Români!

A venit vremea să trezim în noi iubirea de țară și de neam, urmând pilda și datinile strămoșilor noștri! A venit vremea să pornim pe drumul Renașterii naționale!

Numai așa, numai printr-o trezire majoră a conștiinței naționale, urmată de o reformă profundă a tuturor structurilor societății românești, așa după cum am arătat, putem aduce în țara noastră bunăstarea materială și spirituală de care avem nevoie pentru putea trăi demni pe pământul României.

Prieteni!

Vă propun, pentru început, să ne oprim o clipă din preocupările noastre momentane, să lăsăm de-o parte problemele personal și să privim cu ochii minții și ai sufletului nostru spre România.  

Și… ce vedem?

Se poate observa, în mod cât se poate de clar, faptul că țara noastră este la răscruce…

Suveranitatea și identitatea națiunii noastre sunt, în mod cât se poate de evident, în pericol.

În general, noi, românii, din nefericire, se pare că nu prea suntem preocupați de asta, în mod deosebit. Iar unii dintre noi chiar nu sunt interesați deloc de acest aspect, considerându-l prea puțin important sau, în unele situații, aflat în zona teoriei conspirației. Și asta întrucât există, în general, o mare doză de ignoranță, de nepăsare, dublate de o goană nebună pentru rezolvarea exclusivă a intereselor personale. Comunitatea, țara, de cele mai multe ori, nu mai contează. Ele au devenit, conform unor politicieni români, „noțiuni abstracte”.

Iar dacă mai adăugăm la asta o constantă și consistentă manipularea a românilor de către potentații țării, prin mass-media, radio, televiziune, zona online, ziare etc. avem tabloul complet al unui popor transformat premeditat într-o populație dezorientată si dezbinată.

Facebook-ul, zona în care se mai spune totuși lucrurilor pe nume a fost populată și ea de tot felul de falși patrioți, falși lideri, manipulatori, diversioniști de tot felul, sau oameni care cred că le cunosc pe toate și care, în virtutea liberei exprimări, fac, de cele mai multe ori, afirmații de-a dreptul halucinante.

Într-o astfel situație, atât în spațiul public real cât și în zona online, este extrem de greu să organizezi ceva constructiv pentru țară. Fie că acționezi în zona civică, fie că activezi în zona politică, dacă faci asta în cadrul unor organizații aflate în afara Sistemului, adică în afara influenței „păpușarilor” din spatele cortinei vieții românești, întâmpini greutăți mari și foarte mari, legate de lipsa resurselor materiale și mai ales… umane.

Cine sunt acești „păpușari”?

Sunt un amestec letal format din foștii capi ai PCR sau urmași de-ai lor, foștii ofițeri din structurile de conducere ale Securității lui Ceaușescu, sau colaboratori, îmbogățiții oneroși ai tranziției dureroase prin care a trecut țara, dar și membrii marcanți ai masoneriei.

Ce-i unește pe toți acești păpușari? Care sunt caracteristicile lor comune?

Sunt oameni lipsiți de orice scrupule, în general, pentru care banul este stăpân absolut, oameni bolnavi de Putere, atei în mai toate cazurile, oameni care au trădat țara de foarte multă vreme vânzându-se pur și simplu unor grupuri de interese interne sau externe, antinaționale, în marea lor majoritate total necunoscuți chiar și pentru cei care afirmă că le știu pe toate și că nu le poate scăpa nimic. Nu sunt nici pe departe indivizi de teapa lui Vântu, Tender, Dan Voiculescu, Oprișan, Hrebenciuc, frați Cristescu de la Timișoara sau alți baroni locali cunoscuți publicului. Ăștia sunt doar niște marionete împinse în față și cam atât. Dar să-i lăsăm pe acești trădători de țară în plata lui Dumnezeu și să ne ocupăm de ale  noastre. Va veni și ziua în care vor da socoteală. Nu scapă nimeni, fiți liniștiți.

Așadar, românii activi, în general, sunt atrași, din nefericire, tot de organizațiile coordonate de Sistemul de tip mafiot ce-i are în fruntea sa pe „păpușari” și care conduce din umbră,  după cum spuneam, destinele țării.

Nu sunt dispuși, în general, să acorde încredere formațiilor politice sau civice noi, aflate în afara Sistemului amintit.

Iar, dacă-i mai adăugăm aici și pe nostalgicii comuniști care nu sunt chiar puțini și care votează, în general, cu PSD, sau partide pe care ei le identifică a fi de sorginte comunistă, socialistă, avem tabloul complet al dezastrului care există în societatea românească.

Unii români, unele segmente sociale sunt foarte unite atunci când este vorba despre creșterea pensiilor sau a salariilor, dar când este vorba despre interesul comunității, al țării lor, devin extrem de pasivi. Acest aspect, ca multe alte aspecte nefaste pentru țară, trebuie schimbat.

Ce este de făcut?

Avem datoria sacră și constituțională de a apăra România, suveranitatea și identitatea sa națională. Cea mai mare suferință a țării noastre este, în general vorbind, lipsa Iubirii propriului său popor! România are nevoie de Iubirea copiilor ei. Atâta timp cât această Iubire lipsește, vom fi mereu dezbinați, vom fi mereu copiii risipitori ai unui neam străvechi și măreț care a iubit acest Pământ sfânt cu toată ființa lui.

Numai prin unitate în bine vom reuși să trăim cu demnitate într-o țară demnă. Numai prin unitate în bine vom construi un viitor sănătos generațiilor care vor urma. În noi, în binele din noi, sălășluiește… forța neamului nostru. Să o folosim trezind în sufletul nostru și al tuturor românilor de pretutindeni, spiritul Adevărului și al Dreptății.

Avem nevoie de conducători competenți, de patrioți adevărați, de oameni care iubesc această națiune și care vor și pot să ardă pentru ea ca o flacără.

Realizarea acestui deziderat însă depinde numai de noi. După cum suntem și vom fi noi, așa sunt și vor fi conducătorii noștri. De la noi pleacă marea schimbare! A venit vremea să arătăm lumii întregi că nu suntem, așa după cum se spune, un popor de sclavi, de inculți, de mahalagii, de hoți, de violatori, de criminali, de non-valori!

Oameni de acest tip există printre noi dar ei constituiesc, totuși, o minoritate. Este drept, una extrem de vocală și prezentă în viața publică. Pentru că așa vor unii. Dar ea nu este reprezentativă pentru națiunea noastră.

A venit vremea ca valorile noastre naționale să iasă la rampă și noi toți să le sprijinim cu toată ființa noastră! A venit vremea să arătăm tuturor că, în general, suntem un popor de oameni inteligenți, educați, onești, cu respect față de legile Pământului și față de cele ale lui Dumnezeu. A venit vremea să ne recăpătăm demnitate pierdută! A venit vremea schimbării!

Mișcarea pentru Democrație Directă slujește, și va sluji mereu, omului, familiei, țări și națiunii sale.

Pentru a reuși să facem așa după cum se cade, avem însă nevoie de voi toți, avem nevoie de toți cei care iubesc România. 

Scopul nostru de esență, așa după cum spuneam la început, este unul  cât se poate de clar: „Renașterea națională.” Asta înseamnă… renașterea țării noastre și a poporului nostru din toate punctele de vedere.

Asta înseamnă, așadar, o reformă profundă și totală a tuturor structurilor societății noastre, o schimbare a modului în care ele funcționează și a principiilor care stau la baza funcționării lor.

Trebuie să trezim în sufletul neamului nostru iubirea de țară, credința în bine, dorința de educație și de perfecționare profesională, respectul pentru muncă, Lege, moralitate și competență. Trebuie să facem din promovarea acestor valori o sursă de binefacere pentru generațiile de astăzi dar și pentru cele care vor veni.

Evident că asta nu se va putea realiza imediat. Dar, cu siguranță, se poate realiza! Prin unitate, iubire de neam și țară, bună înțelegere între noi, atitudine civilizată, pașnică, acțiune comună, în aceeași direcție și fermitate în urmărirea împlinirii idealului comun, putem schimba în bine viața și destinul țării noastre și al neamului nostru!

Lupta noastră pentru binele națiunii este și va fi dusă în spiritul principiilor valorilor tradiționale ale neamului nostru.

Avem o lecție fundamentală de învățat ca neam: LECȚIA UNITĂȚII! Ori o învățăm ori pierim și…NU VOM PIERI!

Uniți suntem indestructibili.

Este vremea să fim din nou ca și altădată: drepți și neînfricați și cu inima bătând puternic pentru țară pentru națiune!

Mișcarea pentru Democrație Directă va face tot ceea ce depinde de ea pentru ca voi să aveți puterea de decizie și să hotărâți în ceea ce privește destinul vostru și al țării noastre prin implementarea treptată, a principiilor Democrației Directe moderne, pe model elvețian, în Constituția României.

În general, Mișcarea pentru Democrație Directă va lupta, până la ultima picătură de energie, pentru ca noi, românii să putem hotărî ÎMPREUNĂ în ce direcție vrem să meargă țara, societatea românească, din punct de vedere material și spiritual. Astfel încât să putem lăsa celor din viitor, un loc pe acest Pământ căruia și ei să-i poată spune cu drag… acasă.

Români!

Întoarceți-vă cu fața către țară și ea va deveni mai puternică.

Întoarceți-vă cu fața către țară și veți fi mai puternici!

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Veniți cu noi!

https://mpdd.ro/adeziune-online/

Renaștem împreună cu țara!!